dilluns, 8 de setembre del 2014

No a les aules a 35ºC

No és sorpresa que totes les reformes i retallades que han tingut lloc en els últims anys estiguen provocant la degradació de la qualitat en l’ensenyament públic. El que no ens esperàvem enguany era que n’hi hauria estudiants d’instituts que es desmaiaren en les aules a causa de la calor, i que aquestes superaren els 30ºC, fet que està castigat pel codi penal[1][2][3].

La falta d’instal·lacions com aire condicionat o ventiladors, la massificació de les aules, la utilització de barracons (fets que ja es venien donant altres anys), l’avançament de les classes d’ensenyament mitjà en el País Valencià a la primera setmana de setembre i les elevades temperatures causa de la onada de calor que hem patit en la darrera setmana han sigut una recepta perfecta per a donar unes temperatures i condicions infrahumanes, difícils de ser suportades per l’estudiantat o el professorat, i per tant impossibiliten donar classes.

Moltes classes s’han suspès en els centres d’estudis del País Valencià, després de que el professorat o la direcció del centre ho hagen decidit. Ja s’han fet algunes protestes simbòliques com anar als centres en banyador i tovallola, o donar classes en el pati.

Des del FEPV volem denunciar aquesta situació. Per una banda, la decisió antidemocràtica i incoherent d’avançar les classes per part de Conselleria[4]; i per altra, la deficiència en les infraestructures del centres d’estudis del País Valencià. Animen als estudiants i estudiantes a coordinar-se amb el professorat per a suspendre les classes fins que les condicions en les aules siguen suportables. A més, demanem que es prenguen mesures com instal·lar màquines d’aire condicionat o ventiladors, disminuir la ràtio d’alumnes per aula, que es deixen d’utilitzar els barracons com aules, etc.

1 comentari: