dimecres, 15 d’octubre del 2014

Setmana de lluita, mobilització 23O

Començarem un any calent, i mai millor dit, en el que l’avançament de les classes als centres d’ensenyament mitjà del País Valencià i les deficiències en les infraestructures de les aules, provocaren que les temperatures a les quals es van arribar en les primeres setmanes de classe superaren el màxim permés per la normativa laboral.


No podem negar la gran sorpresa i orgull que ens va causar veure com els estudiants s’organitzaven entre ells i amb el professorat, i començaren a convocar manifestacions, concentracions i vagues. D’eixe moviment, sorgiren diverses assemblees en els instituts del nostre territori que encara continuen i serveixen com estructura de lluita als seus centres.

La situació en les universitats del País Valencià és diferent. El Pla Bolonya ha portat classes d’assistència obligatòria, més exàmens parcials, més pràctiques i memòries que entregar, més treballs i seminaris, tutories obligatòries… Tot açò dificulta que l’estudiantat, sobre tot aquells amb menys recursos i amb major pressió per a aprovar les assignatures, s’organitze i dedique temps a reivindicar els seus drets. A més, les promocions que han viscut la pujada de taxes i l’impacte de Bolonya estan acabant els seus estudis, o els han acabat ja, i la resta d’estudiants han entrat directament en aquestes condicions, por la qual cosa no els ha marcat tant.

Per donar-li continuïtat al moviment sorgit en ensenyança mitjana i per revifar el moviment a la Universitat, cal que aconseguim petites victòries al País Valencià, com el B1 gratuït, el fraccionament del pagament de les taxes universitàries, llevar barracons dels instituts, impedir la cessió de terreny públic a entitats privades o aconseguir transport cap als centres d’estudi gratuït. Victòries fruït de la pressió en el carrer i la negociació en les institucions dels centres d’estudi o l’administració. Per fer aquesta pressió, necessitem l’estudiantat de la nostra part, lluitant amb nosaltres, i demostrant la força que tenim.   

Per tot això, des del FEPV i els seus sindicats membres, cridem als i les estudiantes a mobilitzar-se en la setmana de lluita al País Valencià, que acabarà amb les mobilitzacions del 23 d'octubre. 

Consellera dimissió, per unes condicions dignes a les aules!

Al País Valencià, Front d’Estudiants!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada