dissabte, 21 de febrer del 2015

Crida a la vaga estudiantil al País Valencià per al proper 26 de febrer

La majoria dels sindicats de la nostra confederació, el FEPV, hem decidit cridar a la vaga el proper 26 de febrer. Aquesta convocatòria respon al decret que va aprovar el Consell de Ministres fa poques setmanes que introdueix la nova regulació dels estudis universitaris popularment coneguda com “3+2” que s'ha trobat amb el rebuig frontal de la comunitat universitària.


El FEPV s'ha posicionat des d'aquesta aprovació en contra del nou pla d'estudis que el Govern ha intentat imposar a les universitats públiques de l'Estat espanyol. La convocatòria ha tingut lloc després del consens democràtic intern, i respecte a les bases sindicals, que caracteritza a la confederació, i que va resultar en una convocatòria majoritària.

Des de la confederació denunciem que “es tracta d'una privatització escalona” referint-nos a l'aprovació tant de la LOMQE com de la FP Dual a la fi de 2013, les quals tenen l'objectiu de “precaritzar l'educació pública” per a la seua posterior privatització, i es suma aquesta reforma universitària que “solament té com a objectiu l'exclusió de la classe treballadora de les aules universitàries”.
La convocatòria serà secundada a les tres capitals de província i altres ciutats del País Valencià, on a més es realitzaran diverses mobilitzacions que responen a “la resposta al carrer” que vam prometre davant els “atacs” que sofreixen tant els estudiants com l'educació pública.

Les convocatòries al voltant del País Valencià per part del FEPV són les següents:


  • València, manifestació a les 12h des de la Facultat de Geografia i Història.
  • Castelló, manifestacions a les 12.30 des de La Farola i a les 18.30 a la Plaça de Maria Agustina.
  • Alacant, manifestació a les 12h des de l'IES Jorge Juan.
  • Petrer, manifestació a les 12h des de l'IES Poeta Paco Mollà.
  • Gandia, concentració a les 12.30 a la Plaça de l'Ajuntament.
  • Elx, concentració a les 19h a la Plaça de Baix.
          A més, afegim que continuarem lluitant al carrer i als centres d'estudi, pressionant i  negociant fins que la reforma siga aturada. La vaga no es més que el principi.


Estudiar no és un privilegi
3+2=ruïna 
Aturem aquesta reforma!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada