dilluns, 2 de març del 2015

Vaga del 26F al País Valencià

Ací podem vore les diferents cròniques de com va transcórrer la jornada de vaga del 26F a les localitats on van convocar els sindicats del Front d’Estudiants del País Valencià. De nord a sud:

Castelló

A Castelló, tant a la Universitat Jaume I (UJI) com als instituts, la vaga va ser convocada per Acontracorrent junt amb els companys i les companyes del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) amb un seguiment del 90% de l’estudiantat universitari i un 70% de l'ensenyament mitjà.

A la UJI, la jornada de lluita es pot considerar tot un èxit, els piquets van ocupar les entrades al campus des de les 6:00h fins a les 11:00h sense cap tipus d'incident i amb molt poca afluència de companys i companyes que es disposaven a entrar al recinte universitari; més tard, els piquets es van dirigir a diverses classes, aconseguint que alguns dels professors de les mateixes decidiren donar-les per acabades.

Als instituts, a partir de les 8:00h es feren piquets informatius a diversos instituts de la localitat (Penyagolosa, Porcar, SOS Baynat, El Caminàs i Ribalta). 

Tot seguit, va tindre lloc la manifestació del matí convocada a les 12:30h a La Farola amb uns 500 assistents. Per la vesprada, es va fer altra manifestació, convocada a les 18:30h a M. Agustina, amb uns 650 assistents. Les dues manifestacions anaven encapçalades per una pancarta unitària d'Acontracorrent, SEPC i el Front d’Estudiants per la Universitat Pública (FEUP), sota el lema: “NO AL 3+2, Defensar la pública és defensar el futur”, i comptaren únicament amb presència estudiantil, tant d'instituts com d'universitat.


València

Des del Front Estudiantil Unificat (FEU-València), la jornada va començar de bon matí amb els piquets informatius a la UPV, de la qual es van poder cobrir quasi totes les portes, informant a tots i totes les estudiants que entraven sobre el 3+2 i de la manifestació convoca més tard. La visualització en aquesta universitat es va valorar important, ja que no reconeix el dret a associació sindical ni el dret a vaga estudiantil.

Als piquets en les portes li va seguir una marxa pel recinte, fent càntics i crides a la manifestació posterior. Aquest recorregut va finalitzar en l'edifici Nexus on el FEU-València va aconseguir dir unes paraules en el saló d'actes on hi havia centenars d'estudiants de batxillerat que van acudir a la jornada de portes obertes que aquesta mateixa universitat va programar, advertint-los de les reformes universitàries i el seu caràcter mercantilitzador.


Posteriorment, el FEU va aconseguir recuperar un acte simbòlic de les mobilitzacions estudiantils a València, fent una manifestació des de la UPV fins a la Facultat d'Història i Geografia on començava la manifestació amb la resta d'estudiants i organitzacions estudiantils. A aquesta convocatòria van acudir desenes de milers d'estudiants i va acabar sense incidents.


Gandia
            
            A Gandia es troba la secció del FEU-València, ja que la UPV té una Campus allà. A més, la secció també té estudiants d’instituts. Consideren la mobilització un rotund èxit en la comarca, amb un seguiment massiu de la vaga.

            La jornada de lluita va culminar amb una concentració en la plaça de l’Ajuntament a les 12:30h, a la que van acudir uns 300 estudiants. Després de la concentració es va realitzar una assemblea, on membres del FEU van explicar en què consisteix el 3+2 amb la participació de la resta d’estudiants, que comentaren com els pot afectar l’aplicació d’aquesta reforma.   





Elda-Petrer

La vaga a Elda-Petrer va ser convocada pel Front Estudiantil de les Comarques del Sud (FECS), on focalitzaren la lluita en contra del Decret 3+2 sense deixar de costat els problemes locals com són la massificació a les aules, les retallades en les línies de llengües, les aules prefabricades i la falta d'horaris a les biblioteques.

La jornada de lluita va ser molt recolzada per part de l'estudiantat el qual no va assistir a classe per a eixir als carrers, aconseguint aglutinar uns 350 estudiants a la manifestació convocada a les 12:00h a l'IES Paco Mollá de Petrer.


Alacant

El Front d'Estudiants Universitaris (FEU) d'Alacant, també va convocar vaga el passat 26 de febrer juntament amb la resta de sindicats de la universitat i fins i tot el suport, per primera vegada en anys, del Consell d'Alumnes. 


Per a preparar-la i informar sobre el 3+2 es va organitzar una assemblea a la qual es va convidar al Rector perquè debatera amb els i les alumnes de la universitat i s'arribara a una solució consensuada sobre el 3+2. Davant aquesta invitació el Rector es va negar a aparèixer en l'assemblea, cosa que va suposar un nou menyspreu de l'equip directiu de la UA a l'estudiantat preocupat per la reforma educativa que està introduint el Govern.


En la jornada matinal de vaga es van fer piquets, i va transcórrer sense grans problemes. El seguiment va ser massiu, proper al 95%, per la qual cosa la Universitat va estar quasi buida durant tota la jornada, a excepció dels treballadors i docents que van poder accedir al recinte sense problemes.

 
Elx
La vesprada del dijous 26 a la ciutat d'Elx es va convocar una concentració unitària per la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, amb la qual participen activament el SEI i el SEMH (els sindicats d'estudiants d'instituts i la Universitat respectivament). També van acudir moviment socials de la ciutat a recolzar la convocatòria, encara que no hi va haver una gran afluència.

A Elx, els sindicats d'estudiants no van convocar la vaga, i per tant no va ser quasi secundada per l'estudiantat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada