dissabte, 1 de novembre del 2014

Prou de repressió: Readmissió inmediata per als alumnes de l'IES Pare Vitòria!

Manifest per la readmissió inmediata dels alumnes expulsats de l'IES Pare Vitòria (Alcoi)

Dotze alumnes de PQPI de l’IES Pare Vitòria han sigut expulsats per exercir el seu dret a vaga els passats dies 21, 22 i 23 d’octubre. El motiu, segons al·lega el director de l’institut, és que el Consell d’Estudiants del centre havia decidit secundar només un dels tres dies convocats a nivell nacional pel Sindicat d’Estudiants (el dijous dia 23), i que per tant, considera la inassistència a classe els altres dos “un acte greu d’indisciplina” motiu de sanció.

Segons afirma, aquesta decisió de no anar a classe havia d’haver sigut comunicada a la direcció del centre amb antelació, i el fet de no haver-ho comunicat és un acte deliberat de desobediència a la llei i a les normes de l’institut.

L’argument de què no és legal fer vaga sense comunicar-ho és fals, la Constitució reconeix el dret individual a aquesta i garanteix que no puga ser reprimit per cap òrgan ni institució. Ell s’escuda en un decret que determina que “no pot ser objecte de sanció cap decisió col·lectiva d’inassistència a classe que haja sigut prèviament comunicada”, interpretant arbitràriament que el fet de no complir aquesta condició ha de ser castigat amb una sanció, inclusive amb l’expulsió.

No obstant això, els alumnes no havien rebut cap tipus de informació sobre quin procediment havien de seguir ni sobre les conseqüències que podia tindre el fet de no assistir a classe. És més, la direcció del Consell d’Estudiants del centre els havia informat malament, dient-los que tenien dret individual a fer els tres dies de vaga sense cap problema i sense cap reprimenda.

“Estem convençuts que el vertader motiu de l’expulsió és un fet que ve de temps enrere, quan els alumnes vam eixir al pati a manifestar-nos per les difícils condicions en que estàvem donant classe degut a les altes temperatures, i ens va ordenar amb un to amenaçant que entràrem a l’aula, a la qual cosa ens vam negar; això no ens ho perdona pel que pareix”, ens deia un dels afectats.

Segons va dir el director a uns companys del FEU, ell és l’autoritat en eixe institut i no pot consentir que no se li obeïsca quan ordena qualsevol cosa. Qui es nega està faltant-li al respecte i ha de ser sancionat amb les mesures que ell determine convenients: “jo sóc l’autoritat ací i s’ha de fer el que jo dic, a qui no li agrade que no torne a aquest institut o que s’atinga a les conseqüències” amenaçava.

Ell afirma que aquesta sanció te com a objectiu fer-los recapacitar i que a la pròxima vegada li facen cas quan els diga alguna cosa. Però coneixent l’actitud que ha mantingut durant els repetits intents de negociar la retirada de les sancions, és fàcil adonar-se’n que es tracta més d’una venjança i una imposició personal que d’un correctiu. L’expulsió no tindra cap efecte correctiu, més bé al contrari, i ell ho sap, però es reitera en que està disposat a expulsar-los les vegades que faça falta per tal que desistisquen i obeïsquen les seues ordres.

En definitiva, la sanció és injusta primer perquè és producte de la desinformació: els alumnes havien sigut mal informats i creien que podien secundar la vaga individualment i sense comunicar-ho; i segon perquè l’expulsió per una falta d’assistència injustificada és excessiva.

L’actitud arbitrària i autoritarista del director, i les seues dures reprimendes als companys que van decidir fer vaga la setmana passada, fent abús de la seua autoritat, són un acte antidemocràtic i repressiu que comporta inevitablement a que els estudiants tinguen por la següent vegada que decidisquen fer vaga.

Per tot açò, enfront aquesta situació de vulneració dels drets dels estudiants, i davant la negativa del director de cedir en la seua reprimenda, des del Front Estudiantil Unificat d’Alcoi exigim la immediata readmissió dels dotze alumnes expulsats per exercir el seu legítim dret a vaga i la retirada de qualsevol tipus de sanció que haja pogut recaure sobre ells. 

No més repressió  contra els estudiants! 

Per la readmissió inmediata dels alumnes de l'IES Pare Vitòria expulsats per exercir el seu dret a vaga!

--

Front Estudiantil Unificat - Alcoi

                           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada