dimarts, 8 d’abril del 2014

El segon semestre arrenca en força

Ací podeu veure un nou repàs de l'activitat dels sindicats membres, des de mitjans de febrer fins a dia d'avui. Per ordre alfabètic:

Acontracorrent Castelló

Per a elles, la jornada del 27F va suposar un dia de intensa lluita, en la que van sofrir una dura repressió policial juntament amb l’estudiantat de la Universitat Jaume I. Van començar fent piquets informatius des de la matinada. Amb el treball previ i els piquets va secundar la Vaga el 85% de l'estudiantat. Als piquets els van seguir els cerca-aules en les classes on hi havia gent donant classe (molta gent no sabia els motius de la Vaga). 



Els actes van acabar en una concentració al migdia al centre de Castelló. L’alumnat d’universitats s’uniren amb l’alumnat d’instituts i altres estudiants que recolzaven la vaga i les reivindicacions, sumant més d’un centenar de persones. La concentració es translladà al IES Ribalta, un gran institut de la ciutat, amb la intenció de realitzar piquets informatius a l’alumnat d’aquest centre, però se’ls va negar la entrada. Anecdòticament, per por a que entrara qualsevol alumne/a a informar sobre la vaga es negaren a obrir la porta a membres de professorat que tenien exàmenes programats. 


Amb el èxit de la Concentració, van dedicir realitzar una manifestació que acabava davant de la Subdelegació del Gover, on van llegir el seu manifest. 

Després d'açò, la gent es va tornar cap a casa. A una trentena d'ells els seguia un furgó policial, de la qual van sortir corrents policies amb la porra a la mà, cosa que va instar a que fugiren espantats, però els van acorralar. Van identificar i registrar a uns quants. Els van requisar un bandera que portaven, i els amenaçaren amb multa de 400 euros. A una companya li van borrar les fotos que estava fent de les identificacions, cosa completament il·legal i que només pot fer un jutge. Inclús van arribar a identificar a una dona major que va demanar que deixaren a un alumne en pau.

 
Després de tot això, i d’humillar-los amb amenaces d'anar a comissaria, multes... els permeteren anar-se'n, sense més requisicions.
Després d’aquest espant, es prepararem per la vesprada. A l’hora programada, realitzaren una concentració i llegirem un manifest davant de Subdelegació del Govern, aquesta vegada també cridant contra la repressió que havien sofrit eixe mateix matí. La manifestació va ser exitosa, i en acabar en la Plaça de les Aules amb totes les pancartes, van llegir un últim manifest tractant els temes d’eixe dia, la repressió i els drets dels estudiants.
  


AES

Aquests mesos, el sindicat ha donat passos en la seva consolidació i visualització. 
El bloc de AES ha sigut modificat, actualitzat i completat, per tal de ser més útil per als estudiants.  Ací podem veure'l:
Per altra banda, ha sigut notòria la implicació de AES en les Marxes de la Dignitat, recolzant-les, assistint a les assemblees i ajudant a organitzar-les dintre de les comissions de treball. 
Ara, la Associació d'Estudiants de Secundària es troba en marxa d'una campanya d'extensió pels instituts de Mislata, on s'espera que molts més estudiants s'unisquen a la lluita per l'ensenyament públic. 
  
Junt aquesta campanya es farà el projecte de desobediència a la LOMQE.

FECS

Durant aquest temps, el treball s'ha centrat en:
- La creació del FECS a Novelda. El FECS creix, i per tant el FEPV també; i amb ells, les ganes de lluitar per l'educació pública, i la unitat de les i els estudiants per a guanyar la lluita. 
- La preparació d'una acció cultural per a finals d'abril, amb el nom de "Acció Poètica", on la cultura combativa siga el tema principal.

FEU-Alcoi

El dia 28 de febrer acudírem diversos membres al debat en el qual va participar el FEPV i Acontracorrent València, en una Jornada Anticapitalista realitzada a Xàtiva.

El dia 20 de març es realitzà una xarrada sobre la LOMQE: "Què és i com lluitar contra ella". En aquesta xarrada participà una companya del FEU-Alcoi i un membre de la Federació d'Ensenyament de CCOO PV.

 
També, el FEU-Alcoi ha estat recolzant amb un comunicat i participant en l'organització de la Marxa de la Dignitat, i a més, diversos companys van acudir a aquesta convocatòria. 
Finalment, un membre del FEU-Alcoi va acudir a la XXI Trobada Estatal d'Estudiants en Moviment com a observador, per a posteriorment poder ser membre de ple dret de la coordinadora.


FEU-Alacant

Durant el mes de febrer van tornar a reprendre l'activitat després de la temporada d'exàmens. 
El FEU-Alacant treballa per facultats per tal de fer accions i reivindicacions concretes. La seua activitat ha sigut:
- Facultat de Dret: campanya contra el Departament de Dret Mercantil i Processal per:
  • La impartició d'un curs en el que et donaven 1 punt per pagar 25 euros
  • L'augment de temari al grup de DADE
  • L'assimilació dels criteris d'avaluació de Mercantil als de Processal. 
  Es van convocar dues concentracions, a més de portar la via institucional fins al seu límit.

- Facultat de Ciències: han estat començant a portar reivindicacions concretes com la millora d'algunes instal·lacions (la peixera, la copisteria...) amb taules informatives i recollides de signatures.

- Facultat d'Econòmiques:  han estat treballant per a les eleccions de la facultat, parlant amb els delegats i delegades per a que signen les propostes del FEU.

- Facultat d'Educació: el FEU d'Educació està implantant-se recentment i guanyant militants.

Respecte a les mobilitzacions, el 27 de febrer el FEU no secundà la vaga però van acudir els seus militants a la concentració convocada pel SEPC.



A més, el FEU-Alacant va organitzar una xarrada sobre les Marxes de la Dignitat per a explicar als estudiants de la UA en què consistien.


Fins i tot, el FEU organitzà un bloc a la manifestació de Madrid juntament en EeM.



El FEU-Alacant va acudir també a la XXI Trobada Estatal d'Estudiants en Moviment.

FEU-València

El FEU-València també divideix per campus, universitats o instituts. Pel que fa la seva activitat a cada lloc: 
UPV (Universitat Politècnica de València)
- Repartiment de pamflets per a la reivindicació del Dret a Vaga Estudiantil.
- Contactes per a tornar a impulsar la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública.
- Participació al costat d'altres persones i organitzacions en un grup de crítica a les institucions de la UPV que va presentar una candidatura alternativa a Delegació d'Alumnes i reclama el Sufragi Universal per a aquest òrgan.

UNED
- Campanya d'afiliació i difusió del FEU, per tal de cercar conscienciar a estudiants de la UNED i estendre el sindicat en un lloc tan complex per la seva idiosincràsia.

Campus de Blasco Ibañez (de la UV)
- Organització de l'acte sobre Memòria Històrica de presentació del llibre de Quico el Guerriller.

- Campanya d'afiliació sindical genèrica.

Campus de Tarongers (de la UV)
- Campanya d'afiliació sindical genèrica.
Campus de Burjassot (de la UV)
- Augment de la militància i entorn gràcies al treball en les Marxes de la Dignitat
- Impuls de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública, amb la relació en altres sindicats d'estudiants.

En totes les seccions:
- Repartiment de pamflets i pegada de cartells de les Marxes del 22M, a més d'una participació activa en aquestes com la presència en la Comissió Juvenil, el recolzament de l'eixida de València i la participació en la Columna del País Valencià.

- En els Campus de la UV es va participar en les taules de la Xarxa de Solidaritat Popular o Red de Solidaridad Popular (RSP) que es un organització dedicada a defensar les condicions bàsiques (menjar, material escolar, roba,...) per a gent conscienciada i que es mobilitza.  


El FEU-València va acudir també a la XXI Trobada Estatal d'Estudiants en Moviment. 


FEU-Ontinyent

En febrer, el FEU-Ontinyent ha participat en la preparació de 2 festes per l'Educació Pública en diferents barris d'Ontinyent.
  • Sant Rafel, on van recaptar prou diners venent menjar juntament amb les AMPES dels centres del barri i van repartir informació del FEU
  • Sant Josep, que va ser aquest dissabte 29, i on van fer el mateix, vendre coses per autofinançament.
A banda, eixe mateix dissabte participaren a una marxa per l'educació publica juntament amb la plataforma en defensa de l'educació pública PROU.

SEI

El SEI ha estat dedicat a una campanya contra la cessió de terreny públic a entitats privades. Aquesta campanya consta en la recollida de signatures en els barris afectats per la falta dels instituts públics, a més de denunciar aquesta situació en les mobilitzacions. S'han replegat més de 1000 firmes i està tenint un gran acolliment entre diferents col·lectius de la ciutat com la PAH o la Plataforma en Defensa de l’Educació Pública, en la qual participen activament.

A banda, el SEI, juntament en el SEMH va secundar i organitzar la Vaga del 27 de Febrer. La convocatòria consistia en una manifestació, en la qual van acudir uns tres-cents estudiants. 


També s'han fet assemblees per centres per tal d'informar de les Vagues i de la campanya de recollida de firmes.

El SEI va acudir també a la XXI Trobada Estatal d'Estudiants en Moviment. 
 

SEMH

El SEMH també ha participat en la recollida de firmes en la campanya contra la cessió de terreny públic a entitats privades en Elx. 

A banda, com s'ha dit, van secundar la Vaga del 27 de Febrer en una manifestació. 

El SEMH va acudir a la XXI Trobada Estatal d'Estudiants en Moviment, i també fou a la manifestació del 22 de Maig a Madrid.

Com a FEPV

N'hi ha actes en els que el FEPV ha participat com a tal com les Jornades Anticapitalistes organitzades en Xàtiva per Joves d'EUPV i la JCPV. 

Per altra banda, el FEPV està preparant un bolletí per a treure-lo pròximament com a órgan d'expressió del FEPV; i s'està organitzant una campanya de taxes i beques.

2 comentaris: