diumenge, 16 de febrer del 2014

I què hem fet durant aquest temps?

Les vacances d'hivern i la temporada d'examens, han fet que la nostra activitat durant aquest temps haja estat menor. Però això no vol dir que no hajam fet feina, tot el contrari! Aquí podeu vore què s'ha realitzat des dels diferents sindicats membres durant aquests mesos.

SEI-Elx

Els i les companyes de SEI van participar al costat dels estudiants de l'Institut "Tirant lo Blanch" en un acte de protesta en el ple de l'ajuntament de la ciutat. El propi equip de govern de la ciutat estava organitzant visites a l'ajuntament per als estudiants de diversos instituts. Els i les estudiants del "Tirant lo Blanch" van pensar que era una bona oportunitat per mostrar a l'alcaldessa que no estaven d'acord amb les polítiques que està prenent el govern del seu partit (el PP) i van anar amb samarretes en defensa de l'Educació Pública. Amb aquest pretext no els van deixar entrar, i a més van dir en la premsa que els alumnes estaven sent manipulats per grups i professors d'esquerres.

Després de tot el que va ocórrer en el ple, els i les estudiants del "Tirant el Blanch" al costat de membres del SEI (unes 40 persones) van anar a una xerrada que s'havia organitzat a la ciutat per parlar sobre "els beneficis" de la LOMQE. En acabar la xerrada es van aixecar i van guardar silenci un parell de minuts, en senyal de protesta. En el torn de paraules van aprofitar per rebatre arguments contra la LOMQE i fer preguntes. Preguntes que els ponents es van negar a respondre.  


SEMH 

Per la seva banda el SEMH en aquests mesos ha fet una campanya per a les eleccions a delegat/delegada general, tenint en compte que un dels candidats ha estat ja en l'equip de delegació i s'ha mostrat moltes vegades contrari a les postures del SEMH. A més van denunciar el sistema electoral que té la universitat, piramidal i poc democràtic on solament poden votar els delegats i delegades.

Així mateix, s'han mantingut reunions amb el SEI (sindicat de la mateixa ciutat, però d'ensenyament mitjà) per buscar elements tàctics que li permeten enfortir el moviment estudiantil a la ciutat d'Elx. 

FECS

Al FECS li ha assegut molt bé aquesta entrada d'any i han augmentat la seva militància, i per tant han pogut reforçar el seu treball, fer-ho més constant i regular.

Exemple d'això són els actes que han realitzat aquests mesos:
  • Es va recolzar la convocatòria de la PAH Elda-Petrer d'envoltar l'ajuntament el 27 de Desembre.
  • Es va plantejar una campanya contra la Llei de l'Avortament, en la qual companyes del FECS van preparar material per donar xerrades en instituts, sobre la llei, educació sexual...
  • Es van organitzar també accions culturals
    • Cinefórum el dia 10 sobre la pel·lícula "los edukadores"
    • Així mateix, s'està treballant a fer un dia cultural anomenat "Acció Poètica"
  • Es va preparar una protesta aprofitant que venia la consellera a explicar "els beneficis" de la LOMQE.
  • Finalment, després del tancament (i les reunions posteriors) que va aconseguir la millora de l'horari de la biblioteca "Poeta Enrique Amat" i aconseguir una aula autogestionada en ella, els membres del FECS van treballar en com oferir un millor servei

FEU-Ontinyent

El FEU-Ontinyent va participar en un acte de la plataforma dels professors, pares i estudiants, que parlava sobre la LOMQE i les seves consequències. 

També s'ha fet una pegada de cartells pel poble i els IES. 

Així mateix, els i les membres del sindicat han començat a participar en el consell de la joventut, la plataforma abans esmentada i el consell escolar d'un institut.


Acontracorrent UJI

Per la seva banda, el 23 de gener, i amb motiu de la festa del quart aniversari d'Acontracorrent-UJI, s'organitzà una xerrada anomenada “Des de Gramsci fins a Letta: les lluites a Itàlia i la crisi de l'esquerra”, donada per militant d'Acontracorrent i estudiant italià Niccolò Donneschi.
 
Així mateix, a principis de febrer i després de les declaracions de les tres companyes del FEUP expedientades per la “xerrada de Juanra”, va arribar la bona notícia de la seva absolució. Aquesta absolució suposa una victòria per a la dignitat i la resistència estudiantil, en un cas clar de censura a la llibertat d'expressió de l'estudiantat. D'aquesta forma, des d'Acontracorrent-UJI volen agrair a totes aquelles persones i col·lectius que mostraren suport i solidaritat.

Per últim, el passat dimecres 13 de febrer va tindre lloc la presentació de la nova campanya permanent per al curs 2013/2014: “O ells o nosaltres! I tu quin bàndol escolliràs?”, acompanyada d'una xerrada anomenada "Defensa el rector Climent la universitat pública?".


I de cara al futur estan preparant les Jornades sobre els atacs als drets socials i laborals, així com traure a la llum una publicació d'Acontracorrent UJI.


-                 -                -                -                -                -              -            -             -            -

La resta de sindicats membres tampoc han parat per complet la seva activitat. Les dates de parada, vacances i exàmens, en les quals no hi ha mobilitzacions, són bones per fer treball intern del sindicat, és a dir, millorar l'estructura organitzativa, elaborar estatuts o documents interns, fer valoració d'accions passades i proposar noves accions.

Ens espera un any carregat de lluites i esperem que aquest descans haja servit per carregar les piles.

Els estudiants fem front! Per la unitat del moviment estudiantil i l'educació pública per la qual lluitem!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada