divendres, 22 de novembre del 2013

Després d'una setmana de lluita

L'activitat dels sindicats membres del FEPV aquesta setmana ha sigut patent. Des de tancaments en els centres, piquets, manifestació, fins a eleccions sindicals.


Va tindre lloc un tancament en el Rectorat de la Universitat d'Alacant el 21N, en el que FEU-Alacant demanava al rector: 

- Descens de las taxes universitàries.
- Reconeixemente del dret a Vaga per part dels estudiants. 
- Cursos y proves de B1 gratuïtes
- Fi a la masificació de les aules
- Quotes de fotocopies gratis en les facultats
- Eliminació de l'antena cancerígene que será instalada en la biblioteca 

El tancament es va desenvolupar sense problemes, ja que com diuen els membres del FEU, el rector volía quedar bé perqué es presentará a les próximes elecciones amb el PSOE





SEMH

El Sindicat d'Estudiants Miguel Hernández (SEMH) (amb el recolçament del SEI-Elx) també es va tancar al Rectorat de la UMH, però la nit anterior, el 20N. Van arribar a ser unes 50 persones, i en aquest cas també reclamaven coses concretes de la universitat, aíxí com rebutjaven l'aplicació de la LOMQE. Demanaven:

- Llibertad d'asociació en la universitat
- B1 d'anglés gratuÏt
- Fraccionament del pagament de les taxes en 5 terminis
- No a la putjada de taxes
- Dret a Vaga sense pràctiques obligatòries
- Manteniment de les beques ERASMUS
- No a la LOMQE

Ells no van tindre tant sort, i pel matí arribá la policia nacional per a parar el tancament, i va identificar a les persones que s'havien tancat.



FEU-València

En el FEU-Valencia aquesta setmana es van centrar en la eleccions a Clasutre i Junta de la Universitat de València. Després de tota la setmana de difusió, el dijous 21N foren les eleccions.

Els resultats són positius, ja que sent el segons any que es presenta a aquestes eleccions, han conseguit traure 3 representants al Claustre (des de les facultats de Dret, Biológiques i Història)  i 1 a la Junta (de Dret).

En el seu programa electoral declaraven:


Acontracorrent UJI i Instituts

Des de Acontracorrent Instituts es van convocar piquets pel matí als centres de secundària. A mig dia els estudiants sortien en una manifestació des de La Farola.

Acontracorrent UJI feu un comunicat explicant les raons per les quals no van secundar la Vaga.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada