dilluns, 30 de març del 2015

Solidaritat amb Dani i Isma

El dia 29 de març de 2012, Ismael Benito i Daniel Ayyash, estudiants de Física i Matemàtiques de la Universitat de Barcelona, van decidir col·laborar en la jornada de vaga general convocada pels principals sindicats de treballadors del país. Els joves, de 21 i 19 anys en aquell moment, participaven pacíficament en un piquet informatiu amb els seus companys de l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) i de l'Assemblea de Física i Química. A les 10 del matí van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra, acusats per “desordres públics” així com “atemptat i resistència a l'autoritat, lesions i danys a la seguretat vial”, entre altres coses. Els joves van ser així enviats a presó provisional durant 34 dies, sense fiança alguna.

Resulta, no obstant això, que el moment de la seua detenció es va produir hores després dels fets pels quals són acusats i lluny del lloc on suposadament els van cometre. A més, cap d'ells tenia antecedents penals, per la qual cosa la seua immediata detenció vulnera a més la presumpció d'innocència. Durant la jornada va haver-hi, d'altra banda, més de 300 detinguts, la qual cosa fa veure que el fet de secundar una vaga pot ara com ara ser motiu de detenció. En el nostre cas, les acusacions semblen més aviat sostingudes per l'Ajuntament de Barcelona que per si mateixes.

Dani i Isma s'enfrontaven, doncs, a nou anys de presó. El judici que dictaria la seua sentència havia de celebrar-se els dies 9 i 10 de març; no obstant això, després de tota la revolada, s'ha postergat als dies 30 de juny i 2 de juliol. La raó esgrimida pel jutjat és la malaltia de l'advocada de l'Ajuntament. Diversos col·lectius al·leguen, no obstant això, que aquest podria deure's a la proximitat de dates de campanya electoral, o fins i tot a l'èxit de les campanyes de solidaritat.

En tot cas, és un exemple de l'abús d'autoritat dels de dalt. Dani i Isma lluitaven per una educació pública, digna i de qualitat. No podem deixar que aquest tipus d'injustícies frene els moviments estudiantils, a l'esperit de lluita, que sempre ha estat i serà el motor del progrés social. Per això, des del FEPV ens solidaritzem amb la situació de Dani i Isma, estudiants lluitadors que han estat víctimes d'un muntatge policial.

Dani i Isma absolució!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada