divendres, 30 de novembre del 2012

Repressió a la Universitat Jaume I


El passat 10 de setembre, el Consell de l'Estudiantat de la Universitat Jaume I va convocar una acció de protesta per la visita dels dos màxims responsables polítics del desmantellament de l'educació pública al País València: Alberto Fabra, President de la Generalitat i Maria Jose Català, Consellera d'Educació; a més d'altres representants dels sectors interessats en la mercantilització i privatització dels serveis públics (com ara la Confederació d'Empresaris de Castelló).

Cal dir que, tot i que la protesta va transcórrer de manera pacífica des del principi, la policia ja es trobava dins de la universitat, violant així el principi d'autonomia universitària recollit en la Constitució espanyola de 1978 i desenvolupat en la Llei Orgànica d'Universitats (LOU) en el seu article 2. Quan van arribar les autoritats abans citades, tant els estudiants afectats com ciutadans conscienciats de Castelló van mostrar el rebuig a les retallades imposades per la Generalitat Valenciana.
Quan la protesta es va traslladar al garatge on estaven els cotxes oficials i per on suposadament anava a sortir el President, la policia (molts d'ells de paisà i sense identificar) va carregar indiscriminadament i brutalment contra els estudiants. La desproporcionada i injustificada actuació policial es va saldar amb prop d'una vintena d'estudiants ferits i contusionats. Els estudiants agredits van ser a més il·legalment retinguts en el garatge durant més d'una hora
 
A tot això s'ha de sumar la detenció d'un manifestant que va passar aquella nit a la comissaria de policia, després de patir greus maltractaments i vexacions durant la detenció i l'interrogatori, pel simple fet de mostrar-se en desacord amb l'atac a l'ensenyament públic que estem patint.
També voldríem denunciar el tracte que va donar la premsa que va acudir, a la noticia. Al dia següent d'aquests fets, gran part dels titulars parlaven d'una pluja d'ous contra Fabra, quan el que va ocórrer va ser que una persona desconeguda va llençar tres ous per iniciativa pròpia. D'aquesta forma és va fer de l'anècdota el titular, provocant així desinformació i antipaties cap als manifestants.
Des del Front d'Estudiants del País Valencià demanem: tant que s'arxive el procés d'expedient que hi ha obert actualment contra els alumnes que van ser il·legalment retinguts, com la depuració de totes les responsabilitats polítiques, policials i acadèmiques relacionades amb la brutal càrrega policial. També volem mostrar la nostra més sincera solidaritat amb els represaliats.
DEFENSAR L'EDUCACIÓ PÚBLICA NO ÉS CAP DELICTE!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada